Гостите на Алеона

ПЛАБО,

създал кориците на моите книги

Той е артист занаятчия. Едновременно е фотограф, уеб дизайнер, автор на няколко изложби и влог ентусиаст. И неслучайно е първият гост съавтор в моя блог!

Гостите на Алеона: Плабо
Гостите на Алеона: Плабо

Пламен е човек, живеещ между два свята

С Пламен Ангелов-Плабо споделяме страстта да търсим в много посоки, да провокираме себе си през различни области на живота. И ето ни тук и сега, на поредна интересна среща разговор.

Пламен е човек, живеещ между два свята - на професионалната реализация и на интересите си отвъд нея. Животът му е съчетание от модерни технологии, естетика и изследване на психичните и метафизични светове на съзнанието, реалността, религията и мистицизма.

Гостите на Алеона: Плабо

Днес вече е готов да сподели опит

Опит, през който е преминал в живота си, за да спомогне на повече хора да се насочат, ориентират и да поставят крачки в пътя на собственото си емоционално, душевно и физическо лечение и хармонизиране на житейския си план.

Неговият канал и страница “Медитация и чай” са част от мисията му към себе-взаимопомощ за един по-балансиран, стабилен и буден свят на хармонични емоции и истина.

Гостите на Алеона: Плабо

Плабо е и създател на кориците на моите книги

Към тях е снимал и тематични фотосесии с мен, като автор

Още тогава, на първото издание на първата ми книга разбрах, че с него сме свързани по особен начин. Той допълни визуално онова, което аз бях сбъднала с думи. Разбрах го тогава само за да си го доказвам всеки следващ път.

Той е творец, но също така и експериментатор, и добър провокатор. На себе си, а след това и към другите.

В живота си познава и светлото, и тъмното.

И към двете е подхождал с любопитство.

И въпреки че с пътя, по който стъпва все по-уверено сега, е имал допир още в тийнейджърската си възраст, немалко са били и предизвикателствата и моменти дори на отхвърляне, на страх, на безсилие, преди да стигне до днес, когато прегръща духовността и личностното си развитие като мисия.

Гостите на Алеона: Плабо
Гостите на Алеона: Плабо

Силата на сърцето

Пламен е човек, с когото може да говорите много – за най-различни теми. И въпреки че аз самата доста чета и силно се интересувам от езотерика, духовност, медитация и енергиен баланс, в разговора си с него научих нови, непознати за мен неща.

„Всеки от нас има два енергийни канала, през които създаваме:

Умът и сърцето

И ако умът е полярен орган, с който творим първо в едната положителната полярност, но после задължително идва и другата, отрицателната, то сърцето е творчество в неполярност.”

Гостите на Алеона: Плабо

Тези думи на Плабо резонираха в мен на много нива и сякаш отключиха нещо. От тогава минаха няколко дни, а вече имах ситуации, в които, в мига в който си ги припомнях и тръгвах да полагам основата на визия, мечти, идеи за мен самата и за моя живот през ума, се спирах сама и си казвах:

“Нека сега да създам този образ през сърцето.”

Гостите на Алеона: Плабо

Рецепта за творчество чрез медитация


Съгласявам се с всичко това, защото знам лично за себе си колко много ми помага медитацията. Медитацията за мен е начин на творчество – не само в писането, но и в бизнеса.

Гостите на Алеона: Плабо
Гостите на Алеона: Плабо

„Ние сме подарък за другия, когато изразим своята уязвимост.”

Разговорът ни с Плабо продължи повече от час и течеше с лекота. И не го отдавам само на това, че се познаваме добре и че сме свободни и двамата да изразяваме тезата си пред другия.

Просто, когато заговорихме за нещата, които го вълнуват, той беше уверен и спокоен. Беше готов да сподели с мен, а и с всички, които ще прочетат тази статия, мислите си, тезите си, опита си.

Гостите на Алеона: Плабо

Когато сме слаби пред другите...

Тогава в един момент подхванахме и темата, която Плабо зададе като основа на този разговор:

„Ние сме подарък за другия, когато изразим своята уязвимост.” Красива мисъл, нали? Въздейства ми още когато ми я сподели при поканата от моя страна да вземе участие в този проект.

Мисъл, която прелетяла през него, именно в момент на медитация. Още тогава усетих, че в нея има нещо много дълбоко, многопластово. А това бяха любимите ми дискусии, теми за размисъл, ситуации в живота.

Гостите на Алеона: Плабо
Гостите на Алеона: Плабо

Посланието към всички нас

След тези думи мълчах едно известно време. Имах нужда да ги оставя да ме отнесат някъде, без да разбирам къде. Усещах, че в тях има много истина и много дълбочина, но не ги разбирах съвсем.

А в същото време виждах, чувствах, че през Пламен те бяха минали като преживяване, не просто като нещо прочетено или чуто.

В него тези думи кънтяха

А покрай мен просто прелетяха. Сега, когато пиша тези редове, си давам сметка, че дори и така, съвсем повърхностно, те са оставили своята следа и у мен.

И рано или късно, когато съм готова за тях, ще усетя тази следа по-силно. Ще се сетя за тези думи и аз ще ги преживя покрай нещо друго.

Гостите на Алеона: Плабо

Усещам, че разговорът ми с Плабо беше именно, за да предадем заедно това послание до всички вас. И съм сигурна, че най-вероятно определен процент от хората, няма да го разберат.

Няма и да се опитат

Други ще го усетят и въпреки това, дори и те няма да го разберат, също като мен самата. Не и по онзи начин, по който го разбира той.

Но също така вярвам, че има и един процент от вас, скъпи приятели, които може би също са преминали вече през тази мисъл, и са я изживели в животите си. И четейки тази статия, ще си кажат:

„Дааа, има много истина в това. Знам, защото го живея.”

Гостите на Алеона: Плабо

Философията на “Медитация и чай”

В края на разговора ни попитах Плабо: „Живееш ли философията, за която говориш в канала си за медатации?”

И отговорът му беше естествен и искрен: „Далеч съм от момента, в който ще живея това ежедневно. Но се опитвам. И когато се сетя, правя онези избори, които да ме отвеждат по този път.”

Това е истината за всеки от нас

Независимо колко вярва, в нещата, които учи, работи, споделя с хората около себе си. За радост или за съжаление, ние управляваме себе си съзнателно едва 3-4% от времето, в което сме будни.

През по-голямата част сме водени от подсъзнателни импулси, от вярвания и ограничаващи рамки, от избори, които някой е направил за нас в детството, в рода, в родината дори. Това са прекрасни теми за следващи разговори, видеа, защо не и книги дори.

Една от поредицата сутрешни медитации, които Пламен записва за своя YouTube канал. Забавна, лека, мотивираща, медитация за енергичен старт на деня.

Гостите на Алеона: Плабо

Блиц интервю с Плабо

Но като финал на днешната тема искам да ви споделя и едно кратко интервю с Плабо с думи, които се родиха по време на разговора ни и накрая го поканих да направи асоциации за тях. Всеки от вас може да направи същото за себе си и да се изненада от думите, които ще преминат през съзнанието ви.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече