Пътуване, изпълнено с дълбока философия

ИЗБИРАМ МЕН,

за да мога да избера после теб

Сърцето знае пътя, ЛЮБОВ! И рано или късно то ще ми помогне да стигна при теб.


Алеона де Кама

Избирам мен, за да мога да избера после теб

Как да обичаш себе си и да бъдеш във връзка с друг?

Като първо започнеш да бъдеш във връзка със себе си. Тогава изобщо няма да имаш необходимост да бъдеш във връзка с друг, просто ще се наслаждаваш на обмена с всички останали.

С един човек особено много, защото той ще бъде точно толкова пълен с онова, от което ти имаш нужда, и магията между вас ще се случва без усилия. Ако я позволиш. Аз успявам! А ти?

Избирам мен, за да мога да избера после теб
Избирам мен, за да мога да избера после теб

Приказка за принцесата без принц

Едно от нещата, които се научих последните няколко години, е да не се правя на такава каквато не съм пред мъжете. Особено на първа среща. Открих, че ми харесва да бъда себе си, че обичам себе си. И който не ме харесва, няма място в обкръжението ми, а още по-малко в интимното ми пространство.

Да, много неща научих за мен и мъжете. Много неща научих за мъжете и момчетата. За мъжете, които просто свалят жените, за мъжете, които са били наранени и просто чукат със затворени очи, за да не допуснат някой отново да ги нарани, за мъжете, които не знаят как да свалят и за онези, които си мислят, че могат да свалят.

Избирам мен, за да мога да избера после теб

Много научих за откровеността с мъжете, за това, да се разкриеш пред мъжете, но също така и за това, да бъдеш без тях.

Не знам защо, по дяволите, няма приказка, в която принцесата живее живота си щастливо без принц. Бере горски плодове, язди кон, наслаждава се на слънцето, на изгревите и на залезите. Защо още от малки ни промиват мозъците, че пълноценният живот е, когато заживели щастливо?

Далеч съм от мисълта, че не искам принц или че смисълът на живота е някъде далеч от принца. Напротив, достатъчно опит имам с любовта, за да знам със сигурност, че няма нищо по-красиво, по-истинско и по-изпълващо от нея.Но все пак от мига, в който започваме да мислим, съзнателно вече сме програмирани и виждаме само принцове на бели коне. Преминаваме през тийнейджърските години, когато хормоните ни карат да побесняваме и продължаваме така година след година, в които минаваме

 • От връзка във връзка
 • От едно влюбване през раздялата към следващото търсене
 • Така животът си минава...
Избирам мен, за да мога да избера после теб

Рецепта за любов


Вземи съд ИСТИНА. В него 100% ОТГОВОРНО разбъркай със споделеност съставките, които ще откриеш тук. Всичко се смесва до получаване на хомогенна смес. Готово е, когато дишаш свободно, движиш се с лекота и се УСМИХВАШ. Време за приготвяне: ЦЯЛ ЖИВОТ

Избирам мен, за да мога да избера после теб

Не ни учат, как да обичаме в училище и единствената ни възможност е да гледаме как другите изразяват обич...

Основна функция на връзките не е да "работят" или да "сработват". Тяхната функция е да събират.... Основната функция на връзките е да има балансиран обмен - винаги ако има даващ, има и получаващ. Той трябва да е водещ. Много голямо предизвикателство, защото на първо място, не сме научени какво е даване и получаване. И все си мислим, че е много достойно да даваме, а заявяването да получаваме... е форма на алчност.

Избирам мен, за да мога да избера после теб
Избирам мен, за да мога да избера после теб

Любовта е приключението на живота ни...

Тя е онази сила, която ни кара да се осмелим да живеем през сърцата си, там където Любовта живее. Децата знаят това и често са ентусиазирани да изследват, да търсят, да опитат. Да усетят цветовете и уханието на всичко случващо се. Те гледат с широко отворени очи и виждат навсякъде възможност за ново приключение. Какво се случва с нас порасналите вече деца, за да забравим тази детска способност да изследваме всичко?

Избирам мен, за да мога да избера после теб

Може би!

Това всеки от нас може да проучи в себе си поглеждайки навътре в сърцето и разума си.

 • Може би забравяме
 • Може би сме се уморили да се опитваме
 • Може би не получаваме разбиране от околните

Най-хубавото е, че можем да възвърнем този детски плам в живота си и по нов, зрял начин да го ползваме, за да виждаме отново красотата на всичко около нас, които са се преоткрили през детските очи се познават по спокойствието на лицата и искрените усмивки. Щом те могат, значи и ти можеш! Готов ли си за приключението, наречено Живот)? Кога за последно се потопи истински в него?

Избирам мен, за да мога да избера после теб

Животът е, за да се живее

Записвам го в дневника си. И го мисля и вярвам в това изречение. Дишам през това изречение. Изживявам го. Готова съм да горя и да възкръсвам от пепелта. Готова съм да дам всичко без умисъл какво ми дават в замяна. Да, има и страх. Често има страх, който в някои моменти е толкова силен, че може да парализира тялото, да парализира сърцето ми.

Но в мига, в който преодолея себе си, в мига, в който преодолея тези страхове, които са големи точно толкова, колкото сила им дам аз, тогава осъзнавам истинността в изречението „Животът е, за да се живее”.

И тогава искам да грабя, да тичам, да плувам, да крещя. Искам да целувам, да обичам, да споделям, да се смея. Тогава искам да общувам, да изслушвам, да пея, да се възхищавам. Тогава искам да усещам, да мириша и да вкусвам, да докосвам и да чувам. Тогава искам да се наслаждавам с всяка клетка на тялото ми, искам да поемам, да се разширявам. Искам да правя всичко, да бъда всичко. А след това идва и покоят.

Избери ЖИВОТА, Избери ЛЮБОВТА, Избери СЕБЕ СИ

 • 100 листа качествено бяло платно за творене на твоя ден
 • Формат 21 х 15 см, удобен за всякакви размери чанти
 • Химикал, за удобство свързан с тефтера

Да, обикновено след това искам просто да замълча. Искам да си дам времето да съпреживея всичко отново още веднъж, но само вътре в себе си.

Искам да запазя спомена, да си припомня чрез него усещането на онова, което съм преживяла. Искам да усетя живота само вътре в мен.

Ако само се отворим, за да чуем, че „Животът е, за да се живее”, и просто се спрем, осмислим това изречение, повярваме в него и си обещаем да не пропускаме живота, измествайки фокуса си към страхове, тревоги, бариери, гняв, срам, вина... Тогава то ще ги превърне не в спирачки, а в учители, които ни помагат да преминем към същественото.

Записвай си всичко, свързано с тях, за да те водят напред. А и за да ти напомнят за важните неща! Тефтер или пък дневник? Ти решаваш как да наричаш твоя помощник под формата на листове хартия. Каквото и да пишеш вътре, важно е то да има стойност за теб, да ти напомня за важните неща, да ти служи, когато и където имаш нужда.

Избирам мен, за да мога да избера после теб
Избирам мен, за да мога да избера после теб

Мъжете в живота ми

Мъжете в живота ми не са много, но не са и малко. Онези, които са ме докоснали, въздействали, успели да ме провокират, да ме разтърсят дори. Онези, които са отворили кътче в мен, кътче, което добре познавам и пазя или такова, което не познавам въобще.

Избирам мен, за да мога да избера после теб

Мъжете, които са ме накарали да се усмихна, да се разплача, да се ядосам или да се натъжа.

Мъжете, които са ме накарали да се разширя и да разперя възможностите си още повече, отколкото бих могла да го направя сама, и онези, които са ме подтиснали, опитали са се да ме смалят или аз съм го направила доброволно дори, за да вляза в нечии очаквания, за да отговоря на нечии чужди стандарти.

Благодарна съм на всички мъже

Не говоря само за онези мъже, с които съм имала интимни отношения, говоря за всички мъже...

 • Които са влезли в живота ми под някаква форма
 • Които са ме заинтригували
 • Които са привлекли вниманието ми, интереса ми, любопитството ми

Благодарение на тях, съм това, което съм сега. Много задържани погледи, много обменени думи, много споделени чувства, идеи, обещания. Да, благодарна съм, защото с допира си до всички тях, се научих как да обичам себе си, научих се как да отстоявам себе си, научих се как да глезя себе си, как да уважавам себе си.

В допира си до всички тях се научих да бъда честна към тях, но най-вече към себе си, научих се да правя много компромиси, но не и с важните неща, научих се да показвам какво ми харесва и какво не и да не позволявам да не ме зачитат.

Научих се да бъда смела, но също така да бъда и нежна, да правя крачка напред, но също така и да допускам до себе си.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече