Пред огледалото, пълно с прелест

Аз съм жена,

АЗ СЪМ КРАСИВА

Да намериш начин да изпъкнеш с това, което си, е въпрос на САМОСТОЙНОСТ. Но също и на СМЕЛОСТ, на СВОБОДА, и едва тогава идва онова въздействие с лекота.


Алеона де Кама

Аз съм жена, аз съм красива
Аз съм жена, аз съм красива

– На колко години сте, Лиса? И как попаднахте в България?
– На 92 години съм.
– Какво? Това не е възможно! Изглеждате на 60. Сигурна ли сте?

Господи, не можех да повярвам! Тази жена, която догони лифта, за да се изкачваме заедно нагоре, да е на 92 години? Това наистина не беше възможно. Освен че на външен вид изглеждаше много, ама много по-млада, и физиката ѝ беше поддържана, стегната. Кожата на лицето ѝ имаше цвят, не виждах и много бръчки. Косата ѝ беше боядисана, но имаше блясък и плътност.

Аз съм жена, аз съм красива

Не си представях една жена на 92 да изглежда по този начин

– Вярваш или не, това е самата истина. Но знаеш ли, Лекси, кое е по-странното? Че имаше период от живота ми, преди доста години, в който изглеждах много по-зле, отколкото сега.

Аз съм жена, аз съм красива

Всяка от нас е красива,

всяка от нас е ДОСТАТЪЧНА

Красотата е излъчване и заряд, по-силен от всяка тенденция. Нужно ни е да си го повтаряме често. Сами на себе си. Но също и една на друга. Защото жените сме КРЕХКИ същества, въпреки силата, която показваме всякак. И именно онази крехкост, която носи всяка от нас, има нужда от подкрепа. Така че, застани пред огледалото и си кажи:

Ти си достатъчна. Точно такава, каквато си. Достатъчно красива. Достатъчно висока. Достатъчно слаба или дебела. Достатъчно млада или зряла

Бъдете достатъчни! Това ще ви пожелая, защото ми се иска повече жени да сме готови да се подкрепяме една друга. Повече жени да си подадем ръка на жената в нас. Да подадем ръка и на жените около нас. А също и да се приемем. Ти си достатъчна. Нека вдъхновим всяка жена от 1-99 г., в България или в Австралия да каже - ти си красива, такава каквато си. Сподели твоето истинско аз с всички нас.

Аз съм жена, аз съм красива
Аз съм жена, аз съм красива

Животът ми се променя всеки ден, всеки миг дори. Аз се променям постоянно

Връщайки една година назад, виждам толкова много различни версии на мен. Обичам всяка една от тях. Стъпила съм върху всяка една, за да стигна до тук. Не малко пъти съм отивала в посоки, които не съм харесвала особено. И поглеждайки назад, понякога ми е тъжно, понякога ми е смешно дори, но най-често съм щастлива и горда със себе си.

Аз съм жена, аз съм красива

Дали има етапи от живота ми, в които съм се гневяла и в които съм се ядосвала? Естествено, че има. Но нямам необходимост да говоря за тях. Нямам необходимост, защото съм минала моментите, в които съм ги оценила и съм си простила. И сега просто стоят като един цвят от пъстрата палитра на картините, които нарисувах там, назад във времето.

На 32 съм. Щастлива. Благодарна. Обичаща.

Това съм аз сега, благодарение на всички големи и малки моменти и хора в живота ми. Благодарение на всички места, които посетих. Благодарение на търпението на семейството ми и на доверието им в мен. Благодарение на добрите и не толкова добрите очи, в които се огледах. Благодарение на подкрепата и предателствата на приятелите ми. Благодарение на подаръците, които получих и онези, които аз дадох.

  • Благодарение на любовта
  • И на омразата
  • А после и на прошката
Аз съм жена, аз съм красива

Рецепта за красота


Вземи всички парченца от СЕБЕ СИ. Подреди ги с ЛЮБОВ, полей обилно с ПРОШКА и поръси внимателно със съставките, които ще откриеш тук. Остави сместа да се пече на слънчево НАСТРОЕНИЕ. Подправи с доза добронамереност, щипка баланс, зрънце непринуденост и гарнирай с УСМИВКА.

Аз съм жена, аз съм красива

Красотата не е мода,

красотата си ТИ

Истината е, че аз съм понякога много ексцентрична в облеклото си. Като казвам много, имам предвид мнооoго. И ако сега този тренд сякаш навлиза в МОДАТА и това, да съчетаваш тотално противоположни материи, цветове и дори шарки, може и да се счете за готино, то преди години не беше така.

Като тийнейджър имах много силно този порив да изпъквам чрез облеклото си, но не се осмелявах. Напротив, тогава следвах сляпо. Та дори и с леко вътрешно раздразнение.

Защо ли? Защото исках да покажа себе си в най-щурия си вид...

  • А не се осмелявах
  • И просто бях като другите

Сега, като погледна назад, ми е тъжно за мен самата тогава. Но в един момент, малко по-късно в живота, започнах лека полека с мнооого малки крачки да си позволявам своеволията, които ми носеха радост. И искам да ви кажа, че тогава имах “приятелки”, които явно ми се подиграваха. Близки приятелки. Уж на шега, уж да се посмеем - “Маги носи на майтапи”.

Малко по малко това изгради в мен характер

Сила да отстоявам себе си въпреки другите. Сега знам тази устойчивост колко е ценна в живота и как ми помага в други сфери. Но тогава... е, не беше лесно, но минах и от там. Сега вече нося най-шантавите дрехи, когато почувствам този импулс и истински се наслаждавам на шокираните физиономии, с които се разминавам и почти мога да прочета мислите им от едната крайност – „тази е луда”, до другата – „колко яко, така ми се иска и на мен, но какво ли ще кажат хората”.

Смело, момичета! Каквото ви е кеф, каквото ви носи радост. А онези приятелки от миналото? Те отдавна не са в живота ми.

Избирам мен, за да мога да избера после теб

Красотата е...

когато се грижиш за здравето си

С купуването на книгата "Страст за живот", вие участвате в каузата, която Алеона де Кама е избрала да подкрепи чрез своето творчество. Един лев от стойността на всяка книга „Страст за Живот” отива към фондация "Победи рака", занимаваща се с подкрепата на хора с онкологични заболявания.

Така в партньорството си с издателство "Алеона де Кама" заедно ще можем да кажем:

Аз помагам!

„За мен творчеството е кауза. Обичам да пиша и създаването на всяка книга ме одухотворява и ме подкрепя в пътя, който съм избрала. Обичам да говоря за ценностите у хората, които често сме толкова забързани, че сякаш прелитаме над важните неща. И те остават някъде долу в ниското, далеч от нас. Далеч от центъра ни.

Млада жена преминава през драматична житейска ситуация. Но Животът я среща с хора, които ѝ помагат да преосмисли ценностите си.

Възможно ли е да се освободиш от травмите на миналото и да се влюбиш, когато знаеш, че дните ти са преброени?

Пренеси се в свят, който докосва, вълнува и среща Живота с Любовта!

Едно от тези важни неща е свързаността между хората и възможностите, които имаме да си помагаме, да се подкрепяме, да се обичаме. А какъв по-хубав начин да се свържем с другите от това всички заедно да вземем участие в една кауза: аз – чрез писането на думите между тези две красиви корици, а вие – чрез избора да се докосне до магията на литературата, до Страстта за Живот.

Благодаря на всеки от вас:

  • че избира книгата като извор на удоволствие от живота
  • че подкрепя българското изкуство
  • че заедно можем да помогнем на други хора в техните предизвикателства

Също така благодаря на Фондация "Победи рака" за възможността да работим заедно по този проект и за доверието, което ни гласуваха, на мен и на екипа, приемайки каузата ни като обща!"


от Алеона де Кама с любов

Аз съм жена, аз съм красива

Време е ДА ЗАОБИЧАМЕ РАЗЛИЧИЯТА СИ, а не да ги премахваме!

И ако все пак признаем, че дозата суета и дозата грижа гъделичкат лекичко женското в нас, допълват онова чувство за естетика, за симетрия, за хармония, които всяка от нас притежава,... то нека не позволяваме това гъделичкане да се превръща в удушаване.

Защото именно тогава крайността относно красотата е нещото, което ни прави безлични, не просто скучни, а без лица, без тела, без стойност. И когато всички станем безлични, кое е нещото, което ще привлече погледа на другия? Аз тук бих заложила на – нищо.

Аз съм жена, аз съм красива
Аз съм жена, аз съм красива

Kрасотата е...

въпрос на гледна точка, но също и на възприятие. Красотата не е тренд, не е и рамка, тя е най-вече излъчване. Доказателства за това имаме много

  • Салма Хайек

...която излезе на официалната си страница в социалните мрежи с вече побелята си коса и въпреки това изглеждаше секси, както обикновено.

  • Адел

...която е една от първите супер успешни изпълнители, които гордо заявяват килограмите си и не се притесняват от тях, а ги считат по-скоро за отличително достойнство.

  • Виктория Бекъм

...която скоро написа писмо до по-младото си аз, в което споделя колко пъти е била отхвърляна заради твърде вирнатото ѝ носле.

Аз съм жена, аз съм красива

И още много, наистина много примери на хора, които в последствие са успели и не са изменили на себе си, променяйки се драстично: Мерил Стрийп, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и други. С всяко следващо доказателство, се убеждаваме все по-силно, че основата, върху която се крепи красотата, е най-вече в приемането на самата себе си. Приемането на съвършенствата и несъвършенствата, на красотите и ъгълчетата, които ни различават.

Аз съм жена, аз съм красива
Аз съм жена, аз съм красива

Красотата е...

вътрешно качество, не външно такова

Колко често се замисляме над това? Отново стигаме до комерсиалния начин на живот, който ни налагат отвсякъде, за да върви икономиката и да не спират паричните потоци. Аз твърдо не съм против това. Не съм против многото реклами, шарените витрини, дори не съм против стереотипите, които се налагат за височина, килограми, форма на носа, цвят на очите.

Всичко това е да, пропаганда, но в крайна сметка ние сме тези, които ще решим доколко ще допуснем тя да ни влияе. И да, ние сме тези, които ще решим доколко зависими ще станем от нея, доколко ще позволим да определя настроението ни, решенията ни, това

  • как изглеждаме и как се чувстваме
Аз съм жена, аз съм красива

Най-голямата заблуда от всичките тези рекламни провокации е, че красотата е външно качество, че тя зависи от това доколко следваш модните тенденции, доколко си подвластен на тях. Самата дума “подвластен” е идеално описание на това, което се случва с връзката между хората и външната им обвивка. До такава степен ставаме пристрастени към това, как изглеждаме, респективно – как хората ни виждат и оценяват, че определено губим позиции в тази битка.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече