Когато Алеона е на път

Да бъдеш пътешественик, а не турист

Обикалям по света и гледам с различни очи. “Гледам” дори не е точната дума. Защото, гледайки, аз изпитвам. Изживявам!


Алеона де Кама

Алеона на път

Обичам да изживявам, не просто да посещавам

Животът ми е невероятен. Приказен. Цветен. Различен. Интересен. Пълен е с какво ли не. И не спират да се случват още и още приказни неща.

Знам кога всичко се промени

И със сигурност знам, че това е едва началото. Че преди известно време започнах трансформация вътре в себе си и това се превърна в трансформация на целия ми живот.

Много неща ми се случват сега, които са се случвали и преди, но погледът ми върху тях вече е различен. Обикалям по света и гледам с различни очи. Може би най-точното разграничение от преди и сега, е че преди наистина гледах, а сега изпитвам, изживявам.

Това е една от любимите ми думи отскоро

Изживявам. Съдържа всичко, което искам да кажа. Само в 9 букви. Не е ли това същината на живота?

Алеона на път
Алеона на път

Пътуването като поглед навътре

Отивам на приказно място и нямам необходимост да го видя, да го оценя, да го снимам. Отивам, за да го изживея с всеки един безкрайно дълъг миг на пълно щастие и върховно удоволствие в него.

Забавям стрелките на часовника

Не мисля, а просто усещам, изпитвам, изследвам. Но не това, което е отсреща, а това, което то ми носи, това, как ме кара да се чувствам.

Алеона на път

Гледам и пътя, и пейзажите около него. Гледам и морето, и вълните, и фара в морето. Гледам и отблясъците на слънцето. По време на изгрев и по време на залез, и по време на пика на деня, когато те са заслепяващо силни.

Гледам от високо

От върха на скалата, и от ниско, когато водата ми е до брадичката. Гледам цветовете на дърветата, и камъните на вълнолома.

Докосвам ги. Усещам ги. Да, и онези камъни на манастира, който е чак на върха на скалата.

Алеона на път
Алеона на път

Да се събуждаш в ново пристанище всяка сутрин

Мога да пиша толкова много за пътуванията си, за преживяванията си, за емоциите, които ме заливат, когато започна някое ново предизвикателство, когато отида на някое ново място.

Но едно от малкото неща, които ме провокират така, както никое друго, е пътуването с яхта.

Седем дни, една лодка

Седем пристанища, различни острови.

Не мога да кажа, че има едно конкретно нещо, което обичам да правя и което мога да нарека това е моето нещо.

Алеона на път

Животът ми е толкова пъстър и цветен, и богат, и наситен, че обичам да правя толкова много неща.

Обичам да правя всичко!

Но това, да се нося по вода толкова дълго време, има специално място в сърцето ми.

И обикалянето на различните места всяко година, обещание, което ще изпълнявам до края на живота си, само доукрасява и обогатява моето първо подобно преживяване в Хърватия. Затвърждава го.

Алеона на път

Бали е усещане, което всеки трябва да си подари

Бали е нещо, което трудно може да се опише. Има толкова много там. Толкова много да преживееш, да усетиш, да видиш, да докоснеш с всяко едно от сетивата си.

Алеона на път
Алеона на път

Затварям очи и все още чувам морето

Усещам мириса му. Виждам цветовете му. Чувам и вълните, и чайките. Чувам и шума на дъжда, и гръмотевиците. Чувам и шума на пеещите един етаж надолу, а понякога също и участвам в пеенето един шензлонг нагоре.

Лефкада, една седмица, много красота

Една седмица, много преживявания, много емоции, много нови приятели. Една седмица, много вълнения и много нови спомени.

Алеона на път

Опитах много нови неща, някои стари повторих отново. Повторих, но с различен поглед, с различна емоция. Защото аз бях различна.

Затварям очи и все още си тананикам гръцка музика

Виждам цвета на зехтина, а също и на зокума. Усещам друсането по неасфалтираните гръцки преки пътища. Усещам и вълните, които поклащат лодката. Усещам и вятъра, който ме събаря на пясъка заради крилото, захванато на кръста ми.

Алеона на път

Не сме център, а малка частичка от всичкото

Толкова обичам да бягам от действителността. Да се изключвам. И да се потапям в друг свят, в който единствено важното е тук и сега. И как да не обичаш Франция като тя ти дава всички предпоставки за това!

Е, да си позволиш да избягаш от тежестта на ежедневните отговорности, от плановете за бъдещото и съжаленията от предишен опит по-скоро зависи от всеки от нас, отколкото от която и да е страна.

Но определено Франция помага

Красив език, вкусни багети, още по-вкусни и цветни десерти… Хубава музика, а когато е в комбинация с величествените върхове на Алпите през зимата, тогава усещането е неповторимо.

А умението да се потопиш в този водовъртеж от усещания и да забравиш за всичко останало от вече толкова далечния ти и малък свят, се усвоява с лекота. Обгърнат отвсякъде с алпийски гледки, всяка от тях все по-наелектризираща, завладяваща, умаломощаваща, осъзнаваш колко красив може да бъде животът.

Нужeн е само един миг. Там горе, на високото, където режеш всяка минута. И където си даваш сметка, че можеш да имаш всичко срещу нищо.

Млада жена преминава през драматична житейска ситуация. Но Животът я среща с хора, които ѝ помагат да преосмисли ценностите си.

Възможно ли е да се освободиш от травмите на миналото и да се влюбиш, когато знаеш, че дните ти са преброени?

Пренеси се в свят, който докосва, вълнува и среща Живота с Любовта!

Алеона на път

В планината страхове нямаше

“Прекарах почти цял ден в планината. Втори ден, сякаш една идея по-успешен от първия. Не мислех толкова много. Просто скитах. Изследвах различни кътчета.

Този път не в ума ми и сред страховете ми. А в планината. И странното е, че там страхове нямаше.

Всеки друг може би би имал опасения

Сама жена да се разхожда из планината… можеше всичко да се случи. Зли хора. Диви животни. Или просто злополука.

За първи път в живота ми такива неща нямаха значение.

Бях резервирала две нощувки. Бях сигурна, че ще дойда, ще пообиколя и ще си тръгна.

Така правех преди

Бързах да взема онова, за което съм дошла, и да се гмурна отново в динамичната си действителност. В преследването на безсмислени цели.”


из книгата "Страст за Живот"

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече