Силата на мечтите

Колко време ЖИВОТ мислиш, че имаш? Направи най-доброто от оставащото време! Живей и се усмихвай! Следвай МЕЧТИТЕ си и всичко, което те прави ЩАСТЛИВ! Така че…..

...ЗА КАКВО МЕЧТАЕШ?

СМЕЛО!


Алеона де Кама

Смелостта да мечтаеш
Смелостта да мечтаеш

Мечтите са интересно нещо. Онези невероятни малки неща, които се зараждат в теб и растат. Растат и имат възможността да достигнат огромни размери и да разцъфнат или да изгният, но след това винаги да носят неприятното усещане за нещо пропиляно. Неосъществено. Загубено. Умряло.

Не знам кога започнахме да игнорираме мечтите си.

Смелостта да мечтаеш

Не е било винаги така.

Гледам децата около мен с техните огромни замъци, славни професии, измислени приятели и се опитвам да си спомня кога беше последният път, когато наистина смело разгърнах въображението си, но свързано с мен и това, което ме вдъхновява, това, което ме оживява, това, което ме кара да мечтая.

Дори самата дума е прекрасна. Толкова е силна, звучна, в същото време мека и нежна.

Мечтите... Какво са те? Фарове в тъмнината, искрата в сърцето, двигателчето, което те кара да продължиш.

Да продължиш, но окрилен, силен, вярващ, уверен.

Смелостта да мечтаеш
Смелостта да мечтаеш

Мечтата те освобождава след нейното постигане

Тя не изисква от теб още и още усилия. Мечтата те разширява, а не те задушава. Мечтата те окрилява, дава ти сили и смелост, и вяра, развива те и те прави по-добър човек заради любовта, с която си изпълнен, заради радостта, която излъчваш, просто защото си жив и я преследваш. Така че да продадеш мечтите срещу амбиции, които дори не е сигурно дали са твои или нечии чужди, е избор. И то само твой.


из книгата "Страст за ЖИВОТ"

Смелостта да мечтаеш

Две издания, хиляди читатели, много докоснати сърца. И една година пълна с много емоция, движение и промяна за мен, а вярвам и за всички хора.

Благодаря на всички, които се докоснахте до страниците на книгата. Благодаря за споделените мисли, емоции и изживявания, породени от историята за Живота и Любовта. Благодаря за подкрепата на българската литература. Благодаря ви за куража, който ми давате да продължа да пиша!

Смелостта да мечтаеш

Мечтите са пътните ни знаци

Какво са мечтите, ако не онези най-ценни съкровища, които ни дърпат напред, които ни изпълват с енергия, които ни подсказват накъде да продължим? Вярвам, че мечтите са пътните знаци и че именно по пътя към мечтите срещаме

  • Всички онези ситуации и предизвикателства, които ни разширяват най-много
  • Всички онези хора, които стават най-скъпи на сърцето ни и с които се обвързваме
  • Всички онези най-важни уроци, които ни правят личности, не просто хора
Смелостта да мечтаеш

Попитай сърцето си!

Липсата на смелост всъщност е едно прекрасно оправдание за ума – да не си отговаряме в дълбочина на въпроса какво искаме в действителност самите ние.

Умът винаги ще бие спирачки

За много неща. Той бие спирачки на професионалните ти проекти, на личните ти отношения. Но сърцето е това, което знае дали има какво да вземеш от този проект или от този човек насреща. Така че оставяй сърцето да те води и ако имаш трепетно вълнение към нещо, следвай го.

Смелостта да мечтаеш

Нова реалност

Поглеждам назад и виждам толкова много. Научих. Видях. Отричах. Спорих. Оценявах. Остойностявах. У себе си и у другите. За да застана на ръба между старата и новата година, готова за новите обещания и за новите цели, мечти и надежди, готова отново да оценя по-надолу ли съм или по-нагоре, по-напред или по-назад.

И си давам сметка, че всичко онова, което ми се случва всъщност няма форма.

Умовете ни са толкова ограничени

Tолкова силно искат да вкарат всичко в познатата рамка, за да го разберат, за да го оценят полезно или вредно, опасно или интересно.

Седя така достатъчно дълго, за да си дам сметка, че излизам от триизмерното и се гмурвам в многоизмерното.

И ето ме, застанала на ръбa, гледаща надолу към пропастта, достатъчно дълго, за да си дам сметка, че..

Пропастта е илюзия, която всъщност ме обгръща.

Харесва ми идеята, че мога да летя и да плувам едновременно.

  • Да направя една крачка и да се озова от другата страна на планетата.
  • Да мигна и отваряйки очите си, да танцувам в светлина и цветове, и да опознавам нови сетивности и нови светове.
  • Да дам размах на въображението си и да осъзная, че фантазията всъщност е бъдеща реалност. Или може би настояща и вече отминаваща.
Смелостта да мечтаеш

Рецепта срещу СТРАХ


Когато той се прояви в теб, опитай да бъдеш иновативен. Когато искаме РАЗЛИЧЕН резултат, правим различни действия. Опитай тези стъпки. ПРОБВАЙ! Ще се радвам да споделиш дали е имало ефект и при теб.

Смелостта да мечтаеш

Книгите са изживени и споделени спомени

Винаги преди се бях чудила как се създава един литературен образ. Чета много и онези най-провокативни или най-любими герои от любимите ми книга са будили вечния въпрос - дали са истински личности.

Сега от гледна точка на писател не мога да повярвам, че не са. Дори и да не са напълно истински. Въображението на писателя винаги е магично оплетено с...

  • Реални истории
  • Реални хора
  • Реални емоции

Особено емоциите. Те са нещото, за което не можеш да пишеш, ако не познаваш от личен опит.

Всичко губи цвета си, ако не му влея именно от тези три магии – творчество, мечти и ЛЮБОВ

Историята на един мъж и една жена, които, вървят по пътя на любовта, въпреки своите страхове и ограничения.

История за любовта и отношенията. За доверието и контрола. За страстта, болката, прошката.

Емоциите от страниците ще те накарат да се замислиш за смелостта, за грешките и за новото начало.

Пътувай в страната на емоциите с героите от моите книги. Да получиш знание през историите им е, може би, "най-безопасният" начин за израстване. От тях се учидм да преодоляваме страховете си. Днес всички се питаме, възможно ли е състоянието на спокойствие. Ето го и отговорът от моите редове:

"Чувствам се прекрасно, защото се чувствам обичана и обичаща.

Чувствам се истинска.

В един момент направих избор да оставя всички страхове зад себе си и да прегърна страстта, която изпълваше сърцето ми. Страст за Живот. Страст за Любов. Страст за свързване с един човек и с всички останали."

Смелостта да мечтаеш
Смелостта да мечтаеш

Извън зоната на комфорт

Едно от нещата, които ме правят жива, е постоянно да разширявам зоната си на комфорт. Постоянно. Правя го супер целенасочено, защото светът, в който живеем, е създаден да те поставя в още по-голям и още по-голям комфорт.

Комфортът обаче е онова усещане, което те омързелява, онова, усещане, което не те конфронтира, не предизвиква нищо ново в теб. А за да дойде новото, винаги трябва да си отиде нещо старо.

Смелостта да мечтаеш

И колкото повече се разширявам, толкова повече енергия има за мечтите ми, толкова по-големи стават те. Така че да, обичам да излизам от зоната си на комфорт. Този блог и личните неща, които разкривам в него, са такова разширение.

Подобни разширения за мен и за екипа, с който работя, са и предизвикателствата, които сами си поставяме извън собствената зона на комфорт.

Смелостта да мечтаеш
Смелостта да мечтаеш

На 14 Февруари решихме да провокираме мъжете и обявихме събитие "На лов за чужди мъже"

И истината е, че точно на 14 февруари вечерта аз, Боби и Дени излязохме на лов за чужди мъже. И това не е някаква шега. Застанахме пред един цветарски магазин в центъра на София и чакахме мъже, които да влязат и да закупят букет, т.е. мъже, които искат да направят подарък на празника на влюбените.

Смелостта да мечтаеш

А ние дообогатявахме подаръците им с книгата ми “Избирам теб, ЛЮБОВ” и лично послание към половинките им. Честно да ви кажа голям зор беше.

Зор и студ.

Беше толкова студено, че ръката ми накрая замръзна и едва подписвах книгите-подарък. Но хъсът и желанието бяха по-големи.

По-голямото затруднение обаче бяха мъжете, които се плашеха от нас, да не би да им поискаме нещо. Също и тези, които всеки път, в който се приближавахме към тях, забързваха и дори не ни изслушваха. Е, оказа се, че да раздадеш 10 книги подарък не е толкова лесно.

Но целта беше постигната!

Как два таланта се срещат случайно, за да допълнят и надградят потенциала на творчеството си...

Смелостта да мечтаеш

Предизвикателството със Стрела

Още с първата книга много исках да обединя няколко изкуства в едно. Аз съм от онези хора, които не просто сбъдват мечтите си. Винаги искам да ги сбъдна в най-големия мащаб. И всеки път вдигам летвата все по-нависоко и все по-нависоко.

И да, още тогава исках, а сега и още повече, да правя интерактивна литература.

Исках да пусна първия си роман, но на самото представяне да направим ревю или фотоизложба на темата на любовта, също така да направим с някой музикален изпълнител общ клип отново обединени с една тема. А каква по-удачна тема от темата за любовта.

Е, не се случи.

Но на втората книга го исках още по-силно. И на втората вече се случи. Да мечтаеш за нещо обаче и да го реализираш са две различни неща.

Смелостта да мечтаеш
Смелостта да мечтаеш

Предизвикателството ДА ПРИЕМЕШ изненада

Зимен ден, повечето хора се "разхождат" в големите магазини, а ние от екипа на Алеона решихме да доставим радост под формата на изненада за хората, които срещаме по коридорите на един от софийските молове.

Имахме донякъде опит в инициативи като днешната, в която имахме желание да раздадем късметчета с послания от книгата "Страст за ЖИВОТ" на тези от хората, които се осмелят да си вземат.

Смелостта да мечтаеш

Да, да се ОСМЕЛЯТ, защото ние канехме хората сами да си вземат от купата с късмети, този който им се падне. За нас тези няколко часа бяха момент да станем видими, да разкажем кои сме на съвсем непознати хора.

Да направим нещо, от което няма да получим нищо конкретно в момента, освен усмивките на хората.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече