Глътката въздух, без която не можем

Силата да кажеш “НЕ”

Едно кратко “не”, а толкова много свобода! Толкова много пространство, толкова много живот. За кога да я отлагаме тази свобода? Нека я хванем сега. Нека спрем да отлагаме. Нека уловим мига.


Алеона де Кама

Силата да кажеш “НЕ”
Силата да кажеш “НЕ”

Казвате ли “НЕ” във връзките си?

Да имаш свободата да кажеш “не” и да бъдеш разбран. Това е едно от златните правила на всяка връзка. Да бъде разбран и приет. Тогава точно се освобождават всички бариери, всички задръжки.

Тогава се разчупват всички окови

Защото да можеш да кажеш “не” и да не се почувстваш виновен, съответно да приемеш да ти кажат “не” и да не си позволиш да обвиниш, да съдиш или критикуваш, точно тогава се елиминират 50% от манипулациите във връзките.

Силата да кажеш “НЕ”

И ако само се замислим колко проблеми отпадат просто така, с едно кратко и ясно “не”, но без тежести около него, без игрички, без натяквания и други форми на манипулации сега или после.

Едно кратко “не”, а толкова много свобода!

Толкова много пространство, толкова много живот. Да имаш свободата да кажеш “не” и да бъдеш разбран носи след себе си цялото разбирателство във връзката. И това не е свързано с компромис или с егоизъм, защото сами по себе си тези две думи са рамки.

Силата да кажеш “НЕ”

Понякога е нужна глътка въздух

Понякога е нужна глътка въздух. За да си припомниш кой си. За да си покажеш главата над страховете. За да видиш отново нещата, в които вярваш, които искаш да постигнеш, заради, които се чувстваш уверен.

Понякога е нужно само да отпуснеш дъха си от въжетата, които са пристегнали и гърлото, и дробовете ти, за да вдишаш дълбоко и да издишаш рязко.

И така възстановяваш нормалният си ритъм

Възстановяваш нормалното си дишане, започваш да връщаш себе си на себе си и да въстановяш силите, които ще те изстрелят нагоре.

Но точно това вдишване е най-трудното.

Точно тази крачка, когато трябва да се изправиш срещу всички онези неща, които те задушават. Точно онзи момент, когато е много, много по-лесно да си останеш там свит, дори и притиснат от всички тежести, които са се насъбрали.

Силата да кажеш “НЕ”
Силата да кажеш “НЕ”

За кога отлагаме свободата?

Свободата. Една от най-големите думи. Всеки говори за свобода. Всеки търси свобода. Искаме всичко, а не сме готови да дадем нищо в замяна.

Искаме свобода и все я отлагаме за утре, за по-късно. За кога я отлагаме? Толкова сме далновидни. Кога ще живеем, кога ще танцуваме, кога ще се наслаждаваме. Като едно мигане е равно на все повече и повече години.

Мигаш и си на 18

Силата да кажеш “НЕ”

Мигаш втори път и си на 25, мигаш трети път и вече си на 50, а помниш 5 % от това, което си изживял.

Защо ли? Защото си изживял едва 5% от това време. И това са късметлиите. А колко много са хората, които не живеят и толкова.

Времето не e виртуалност. Колкото повече бързаме, толкова по-бързо препуска то. Когато забавим крачка, сякаш и то ни резонира на темпото. Да, животът е една непрестанна надпревара.

  • С времето
  • С ангажиментите
  • С предразсъдаците
  • Със стереотипите
Силата да кажеш “НЕ”

Толкова обичам да бягам от действителността. Изключвам се и се потапям в друг свят. Свят, в който единствено важното е тук и сега.

Млада жена преминава през драматична житейска ситуация. Но Животът я среща с хора, които ѝ помагат да преосмисли ценностите си.

Възможно ли е да се освободиш от травмите на миналото и да се влюбиш, когато знаеш, че дните ти са преброени?

Пренеси се в свят, който докосва, вълнува и среща Живота с Любовта!

Силата да кажеш “НЕ”

Време беше да дам път на сърцето си

“Преди да разбера диагнозата си, не живях, защото отлагах за утре. След диагнозата се отказах от живота, защото вече бях приела края за факт.

Но сърцето искаше друго. То крещеше друго. То имаше много живот в себе си.

Знаех го. Усещах го

И за пореден път го пренебрегвах. Беше време някой да ми припомни, че Животът продължава.

И независимо дали искам или не, независимо дори колко точно продължава, той щеше да тече по-бавно или по-бързо, по-цветно или по-сиво, по-стойностно или по-безсмислено. Време беше да дам път на сърцето си.

Дължах му го

След всичките моменти, които му бях отнела. След всичко, което бях направила до този момент.

Време беше да спра с мъдростите и да започна с глупостите. Защото всички ще умрем. Въпросът е какво ще направим преди това!


из книгата "Страст за Живот"

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече