Изненадите на Сингапур

Сингапур преобърна нагласите ми

Град, който никога не спи. Със собствен пулс. И изненадващо земна любов… към природата.


Алеона де Кама

Изненадите на Сингапур

Балансът между човек и природа

Първоначалното ми отхвърляне и предубеждението, с което стъпих в този град-държава, бързо беше заменено от едно ново усещане.

Сингапур е една от страните с най-голям темп на развитие, сборен интернационален пункт на много професии и компании, все по-изявени в сферата на образованието в световен план.

Отидох и очаквах да се смачкам от циментирания затвор на поредният мегаполис.

Обичам да пътувам и да опознавам различни места и култури, но винаги съм предпочитала природата пред дори и най-върховните форми на цивилизацията.

Изненадите на Сингапур

Сингапур е град, който не спи

В комбинация с това, че аз попаднах там през уикенда. От сутрин до вечер улиците и централните места, по които се разхождах, бяха препълнени, та чак до късно през нощта. Заведения всякакви, ресторанти, барове, дискотеки. Развлечения всякакви за млади купонджии и за многодетни семейства. Цялата инфраструктура на града е максимално предразполагаща за туристи и за жителите ѝ.

Изненадите на Сингапур
Изненадите на Сингапур

Светът е в краката ти и всичко е възможно!

Вечерта завършва със студен коктейл от последния етаж на хотела срещу градините. Спираща дъха гледка. Със сигурност оставаш с впечатлението, че светът е в краката ти и че всичко е възможно.

Един цял ден прекарахме в разходка по Марината.

Малко шопинг

Сингапур е със сигурност точка, в която може да намериш всякакви молове с всякакви марки. Центърът на науките и изкуствата. Самата сграда внушава респект още преди да си влязъл да разгледаш изложението. В този момент постановката беше насочена по-скоро за деца, но въпреки това реших да погледна. Уникално преживяване дори и за възрастен, със сигурност.

Изненадите на Сингапур

Отново провокация за климатичните промени и последиците от тях под формата на 3D и 4D визуализации. Едно мини представяне на това, което всъщност представлява Сингапур – много финансови средства на малка територия, огромен бум на технологиите във всички направления с мисъл и уважение към природата и вселената.

Звук и светлина

И този ден завърши бързо, като си подарихме вечеря в прекрасно ресторантче с фюжън кухня в близост до шоуто Звук и светлина. Поредното обръщение на жителите на Сингапур към гледащите за техните дълбоко вкоренени ценности за защита на природните ресурси и за семейните ценности.

Изненадите на Сингапур
Изненадите на Сингапур

Разходка между различните култури

Последният ден е за разходка покрай реката, с всичките ѝ ретрийт уредености за жителите на града. Алеи за тичане, детски площадки за игра, съоръжения за улични тренировки, улични музиканти и други форми на изкуството...

Нови вкусове

Нямаше как да не мина и през така известният Чайна таун. Определено не е моето място под слънцето. Но е интересно преживяване. С много магазинчета за хранителни китайски деликатеси, които всъщност нямаш идея какво представляват. Тълпи от туристи, препълнени сергии със сувенири.

Изненадите на Сингапур

И така бавно стигнах и до Малка Индия. Много по-приятно за мен място. Най-малкото защото по много сергии вече нямаше сушени части от всякакви малки животни, като мишки, жаби и други подобни, а многоцветни, често неизвестни за мен плодове.

Наслада за очите и носа

Нямаше как да не си направя рисунка с къна и да не вляза в някои от много им пъстри магазини за текстил и бижута. Не съм била в Индия, но с удоволствие се носих по улиците на този малък квартал в Сингапур и се наслаждавах на красивите изписани лица на индийките и традиционните им облекла.

Отидох с предразсъдъци в Сингапур, за да си тръгна от там с усещането, че ще се върна обратно. Защото толкова още мога да взема от него.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече