За истинските приятели

Едно по-различно обяснение в любов

Посвещавам тази статия на моите приятели. Защото всеки човек, влязъл в живота ми, има своята стойност и значение.


Алеона де Кама

За истинските приятели
За истинските приятели

Моите верни приятели

Напоследък пиша често. За всякакви неща. Неща, които ме вдъхновяват, вълнуват истински, провокират. Днес искам да пиша за моите приятели. Приятели, които правят точно тези три неща – вдъхновяват, вълнуват истински и провокират.

Имам много хора в живота си

Най-различни, интересни и шарени. Толкова различни, че понякога чак сама се изненадвам. И това е най-хубавото. Все по-често се замислям, че хората около мен са не само истински и стойностни като личности, но и визионери.

За истинските приятели

Поглеждаш в тях и някак виждаш бъдещето

Горда съм, че познавам не един и двама такива. Горда съм, че някак си живота така ме завъртя, че съм обградена почти и само от такива хора.

Мога да изброя наистина много имена, нещо, с което не всеки може да се похвали. И то не просто да изброя, а смело да твърдя, че тези хора са ми наистина приятели, хора, на които мога да разчитам.

За истинските приятели

Рецепта за истинско приятелство

Неведнъж съм чела колко е важно с кого общуваш в живота си. Е, аз съм една истинска щастливка, която е заобиколена от хора, които искат още и още, и още. От себе си, от живота и от другите. И с тази рецепта си давам сметка какво ценя в приятелите около мен. Тя е и ориентир какво търся в онези, които искат да бъдат сред този ценен кръг от най-доверени хора.

За истинските приятели

Това Е обяснение в любов. Към много хора!

Благодарна съм, че имам тези приятели. Благодарна съм, че са били част от живота ми до този момент и искрено се надявам да останат до мен и за в бъдеще.

Животът често ни блъска в различни посоки, с едни хора ни сближава, с други ни раздалечава, но истината е, моята истина е, че това няма никакво значение, защото знам, че онези хора, които трябва да изиграят важните роли в живота ми, ще останат в сърцето ми.

И аз в тяхното

Това Е обяснение в любов. Към много хора. Това е обяснение за близост, за доверие, за подкрепа. Признание колко голяма част играете в живота ми и колко много разчитам на общуването с вас.

Защо ли? Защото то ми дава наистина ужасно много!

За истинските приятели

Искрено вярвам, че всеки човек, влязъл в живота ни, има своята стойност и значение.

И че допирът до всеки един те провокира и променя независимо дали промяната е в положителен или отрицателен аспект. Дори и най-незначителният контакт може да се е трамплин за развитие. Но тук говоря за онези хора, които играят особено голяма роля.

Те са млади, различни и сякаш всеки на мястото си. Докато не се срещат.

История за приемането на другия, такъв какъвто е. За обмена между двама души и свободата на изборите кои да бъдат.

Възможно ли е свободата да оцелее при пълното отдаване и сливане? И къде са границите на духа?

За истинските приятели

Това момче някак се вклини в сърцето ми

"Мястото, в което отсядах, беше на един, смело мога да каже след толкова време, истински приятел. От онези приятели, които нямах в София, нямах сякаш никъде другаде. Казваше се Сет. Беше на трийсет и няколко години може би.

Даже не знам как успяхме да станем толкова близки.

Семейството му държеше мястото, където отсядах най-често. В началото ми се струваше супер странен. Малко по-късно разбрах, че има форма на аутизъм.

Тогава за първи път си дадох сметка колко ограничени и рамкирани можем да бъдем хората в осъждането на другите.

Бързаме да съдим и да раздаваме етикети, нали?

Знаех колко много усилия са положени, за да може човекът насреща ми да е пълноценна част от обществото.

Това момче някак се вклини в сърцето ми и винаги когато отивах натам, му носех подаръци. А той ги приемаше по супер различен начин, толкова истински и толкова по детски чисто. Обичах да наблюдавам реакциите му."


из книгата "Сила за Приемане"

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече