Танцуващата с вятъра и водата

"СИЛА ЗА ПРИЕМАНЕ"

Моята нова, трета поред книга, търси баланса между тъмната и светлата страна и ни учи да приемаме и двете. Роман, в който героите се променят и в двете посоки. И чертаят красивата история на една уж безгрижна сърф любов.


Алеона де Кама

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Раждането на една книга

„Сила за ПРИЕМАНЕ. Танцуващата с вятъра и водата” се изля като идея още преди да напиша „Страст за ЖИВОТ”

Всъщност, идеята се роди още докато пишех първата си книга – „Избирам теб, ЛЮБОВ”. Бях на почивка в Гърция и в един от онези супер горещи летни дни, в които маранята те затиска и погледът се замрежва. Докато се возех в колата на една приятелка към поредния красив гръцки плаж, буквално ме порази концепцията.

"Сила за приемане"

Първо в главата си видях края на книгата

Края на историята. Развръзката и онова, което трябва да поднеса на читателя като основно послание. Мисията, която свързва двамата ни главни герои и обменът, който имат да осъществят в този живот. Тогава не направих нищо особено, освен да се насладя на тази емоция, която ме порази.

Малко по-късно разгърнах основния сюжет и го оставих да отлежи. Бях започнала да пиша първата ми книга, имах идея за втора и бях решена да следвам последователността, в която сценариите ми се подаваха.

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Приемането като баланс между светлината и тъмнината

Посланието в „Сила за ПРИЕМАНЕ. Танцуващата с вятъра и водата” е ясно и то крещи още от корицата. В тази книга сблъсъкът между тъмното и светлото е много силен, много ярък, много открояващ се.

И единствено приемането е способно да ги омекоти

Провокацията тук е относно онова, което се разкрива зад очевидното и готовността ни да му позволим да се случи или за пореден път да си затворим очите. „Сила за ПРИЕМАНЕ” е едно красиво преливане между тези два нюанса, на тъмното и светлото.

"Сила за приемане"

И поредното доказателство, че те съществуват във всяко нещо и че само нашите ограничени умове се опитват да се разграничат от черното, асоциирайки се само със светлото.

А това в действителност е невъзможно

Защото именно умението ни да прегръщаме и двете ни извисява, а самозаблудата относно изборът само на едно от тях, принизява.

Посланието на „Сила за ПРИЕМАНЕ” е към чистотата на погледа отвъд явното. Отвъд рамките, които често обществото ни поставя, а ние сме готови да затвърждаваме. Посланието на „Сила за ПРИЕМАНЕ” е също така и към мисията, която ни свързва като хора и обмена, който осъществяваме на толкова много нива.

Сила за приемане

Главните герои и тяхната красива трансформация

Главните ни герои Мат и Сияна са двете противоположности, те са много явно олицетворение на светлото и тъмното. Поне в началото. И през целия сюжет сме свидетели на една красива трансформация на двамата и в двете посоки.

Светлото влияе на тъмното и обратно

И ако привидно изглежда, че онова, което най-много отличава двамата герои един от друг, е външното – изборът им на живот, на развлечения, на реализация в семейни отношения, то при един по-дълбок поглед читателят си дава сметка, че разликата между тях с историята избледнява.

И че различните обстоятелства, с които са обградили животите си, не ги остойностяват, не ги определят като личности. Тъкмо тази гледна точка позволя допирните им точки да се слеят в една.

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Както в предишните две книги, и тук залагам на няколко основни конфликтни точки.

Но също и на няколко допълнителни подточки, които не са толкова главни, но поставят теми за размисъл. Основните линии са представени около темата за отговорността и около един философски поглед върху смисъла на живота и причината да сме тук, на тази земя.

Както и причината да я напуснем

Сред основните въпроси, които поставя романът “Сила за ПРИЕМАНЕ”, са: До колко имаме право да се оправдаваме за ситуациите в животите ни с родителите и рождените ни семейства? Дали не прехвърляме отговорността върху най-близките, защото отказваме да видим отвъд очевидното?

"Сила за приемане"

Каква е причината за срещата между двама души?

Какъв е обменът, който сме си обещали и успяваме ли да го балансираме? Кои са бичовете на днешното съвремие и кои са различните форми на бягство от нас самите, като наркотици, честа смяна на партньори, приятелства, основани на конкуренция, претоварването на сетивата?

Готови ли сме да направим баланс в едни отношения, дори когато това означава да даваме? И то в огромни количества!

Видеото към тази песен възприемам за трейлър към новата книга. Вдъхновяваше ме през целия път на писането ѝ.

"Сила за приемане"

Книга, с която ще намериш себе си

Докато пишех “Сила за ПРИЕМАНЕ”, имах опасенията, че тя е твърде лека. Че понеже главните герои са твърде млади и съответно нещата, които ги вълнуват, са сякаш повърхностни, се притеснявах, че и самата книга може да бъде възприета така, лековата и без особена стойност.

Още повече след книги като „Избирам теб, ЛЮБОВ” и ”Страст за ЖИВОТ” очакванията, които аз самата вече имах към себе си, сякаш са много големи. Но когато я прочетох за първи път от началото до края…

Толкова плаках накрая!

Нещо, което не ми се беше случвало дори и с първите две книги, въпреки тяхната стойност и дълбочина. Тогава си дадох сметка, че и тази книга носи нещо със себе си. Нещо, което не мога дори да обясня, но знам, че ще достигне до онези, които са готови за него и ще им повлияе.

И сякаш знам, че този път аудиторията, която ще бъде най-докосната, ще бъде именно около възрастта на героите – 20-25 години. Не поставям ограничения, но усещам мисията на историята и нейната посока. В книгата има много от реалността ни и предполагам, не малко хора може би ще намерят себе си. И в светлото и в тъмното.

"Сила за приемане"

Отново избирам да подкрепя българска организация

Този път каузата ни е свързана с красивата природа на България. С Черно море.

"Сила за приемане"

Приемането е ключът за всичко красиво

"В теб има нещо неземно, Сиси. В теб има една огромна доброта. Или може би Любов. Или може би най-вече едно огромно приемане.

Толкова сме изкривили любовта, секса, семейството, приятелството. Всичките тези свещени неща са изгубили истинската си стойност. Толкова сме ги извратили, за да можем да ги продаваме. Опаковките, които слагаме върху тези истини, вече са ги превърнали в неистини.

Казваме „приятел“ на човек, за когото не се интересуваме как се чувства. Купуваме подаръци на семействата си по Коледа, за да изпълним един дълг.

Не за да покажем признателност

Сливането на две тела, на две души през секса, вече е заличено и се е превърнало в порнография. А тя е преляла в почти всички сфери, за да използваме дълбоките копнежи на хората и да продаваме подобре, каквото и да било.

Те са млади, различни и сякаш всеки на мястото си. Докато не се срещат.

История за приемането на другия, такъв какъвто е. За обмена между двама души и свободата на изборите кои да бъдат.

Възможно ли е свободата да оцелее при пълното отдаване и сливане? И къде са границите на духа?

А любовта... любовта сме я превърнали в един уникално работещ инструмент за манипулация. Казваме „обичам те” на кой ли не, а дори не го поглеждаме в очите. Да, изкривили сме всичките тези най-съкровени неща и сме ги принизили до прости интереси. Единственото, за което сякаш все още не сме намерили начин да унищожим, да поробим, да извратим, е приемането.


из книгата "Сила за ПРИЕМАНЕ. Танцуващата с вятъра и водата"

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Интеракцията с читателите е сред любимите ми неща

Обичам да си пиша с тях, да чета коментарите им, да ги провокирам да споделят мнението си, да правим игри, в които да вземат участие. Обичам да правя моста между автор и читател в това красиво изкуство – литературата.

По принцип при в мен е силно заложена иновацията като част от характера.

Имам нужда от новото

Търся иновацията във всичко, с което се занимавам. И това да провокирам себе си с различни начини за представяне на творчеството ми по различен, креативен, иновативен начин ми носи допълнителна наслада.

"Сила за приемане"

Този път реших да се докосна до общността на четящи хора, която изграждаме, отново чрез игра в социалните мрежи. Игра, чиято награда беше участие в тематичната фотосесия към книгата „Сила за ПРИЕМАНЕ. Танцуващата с вятъра и водата”.

Избрахме четири момичета

Te написаха своето виждане на тема приемане. Щастлива съм, че всички избрани момичета откликнаха с огромен ентусиазъм и въодушевление.

Моят заряд беше голям за това събитие, което има особена важност към цялостната концепция, по която издавам книгите. Но техния заряд не беше по-малък. Забавлявахме се много. И разбира се, направихме невероятни снимки.

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Елеонора: “Книгата ми даде храна за размисъл”

“Участието ми във фотосесията беше крачка извън зоната ми на комфорт, беше предизвикателство, бягство към непознатото, но и донесе усещане за принадлежност.

Срещнах се с много слънчеви и интересни хора, създадох приятелства, докоснах се до един нов свят и не на последно място…

"Сила за приемане"

Видях себе си в различна светлина

Макар целият процес по заснемането но фотосесията да беше нов за мен, екипът се беше постарал всеки да се чувства удобно. Денят мина неусетно и със сигурност завинаги ще пазя топъл спомен от него.

Същевременно цялостната концепцията, която стои зад снимките и книгата, е изключително актуална и ми даде много храна за размисъл. Вярвам, че емоцията, вложена в целия проект, ще докосне много хора, така както докосна всички нас, които бяхме част от него.”

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Валентина: “Алеона уцели това, през което преминавам”

“Много пъти се шегувам, че имах две детски мечти - едната да съм банкер, другата да съм модел! Е, със снимките за Алеона сбъднах и втората мечта! Да кажа, че беше вълнуващо, забавно и запомнящо се, е малко и недостатъчно!

Със сядането на стола за грим, на прекрасната Цвети ѝ бяха нужни две думи “имаш супер гъсти вежди и мигли”, които ме накараха да се чувствам комфортно и точно на мястото си! Но цялото приключение в съзнанието ми започна още с играта.

"Сила за приемане"

Да напиша какво за мен е приемане

Всичко в мен крещеше, че аз съм точния човек за тази фотосесия! Интерпретацията “танцуващата с вятъра и водата”, пресъздаване на тъмната енергия, цялостната визия с татуси и грим, изцяло съвпадаше с това, което съм в момента, и през което преминавам!

Всичко онова, което носим в себе си като тъмнина и сенки, което всъщност всеки ден осветляваме, точно това беше за мен тази фотосесия!”

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Ива: “Новата роля ми хареса!”

“Изживяването по време на фотосесията за новата книга на Алеона де Кама - “Сила за ПРИЕМАНЕ” беше невероятно, неочаквано и страшно пълноценно. Не бях и предполагала, че ще получа тази възможност.

"Сила за приемане"

Срещата ми с Алеона де Кама беше едно прекрасно изживяване, което ще помня дълго.

Страшно съм благодарна за тази възможност, която получих, и хората, с които се запознах. Беше невероятно да се превъплатя в една толкова необичайна роля за мен, но ми хареса страшно много.“

"Сила за приемане"
"Сила за приемане"

Анна: Дълго време емоцията ще ме държи!

“Един необикновен петък, прекаран във фотостудио заедно с няколко прекрасни момичета, един страхотен екип и самата тя – Маги, известна сред всички ни под псевдонима Алеона Де Кама.

Именно тази специална дама бе причината да се съберем в този ден и да създадем заедно магията, която визуализира духа на поредната вдъхновяваща книга номер 3.

"Сила за приемане"

Нямам търпение да е в ръцете ми

За мен това събитие бе изключително специално и докосващо, не само заради факта, че всеки един от участниците в него, бе уникален и неповторим като личност и енергия, а заради самите вибрации, които заедно създавахме през цялото време.

Дълго време емоцията ще ме държи, защото се докоснах до една истинска магия, благодарение на нея и на всички вълшебници, с които съдбата ме срещна именно заради нея – Алеона. Вълнувам се и нямам търпение да видя магията, която заедно сътворихме на корицата на поредния ѝ бъдещ бестселър! Огромно благодаря за незабравимите моменти!”

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече