За онези, които ни дават криле, но и които понякога ги режат

За мъжете с любов

Сърцето знае пътя и води. И ако някога бях заглушила изцяло гласа му, то в някакъв момент нещо проблесна и бях готова да го преоткрия заради себе си, а също и заради всички, до които се докосвам в живота си.


Алеона де Кама

За мъжете с любов
За мъжете с любов

Страх от мъжа до теб

Това е най-ужасното нещо, което може да случи на една жена. До вчера имаше най-прекрасния човек, с когото можеш да споделяш всичко, на когото можеш да разчиташ за всичко. А след миг метаморфозата е чудовищна.

Кое е нещото, което превръща една любов в омраза?

И дори и да е наранен, има ли право мъжът да обижда, унижава жената до себе си? Или, момент, нека за секунда не говорим за мъжа.

А къде е жената в цялата ситуация? Тя може да попадне на всякакви хора – красиви и грозни, бедни и богати, развити и ограбени от живота. Важна е нейната позиция в ситуацията.

Важна е твоята позиция.

Това, да намериш сили и да заявиш достатъчно твърдо позицията си така, че да останеш разбрана.

За мъжете с любов

Да намериш сили да се опълчиш и да покажеш, че не може друг да решава какво да се случва в живота ти, а още по-малко – да позволиш на друг човек да те мачка, обижда и унижава.

Страхът от самота ли ни превръща в такива жертви на доминиращи личности? Или желанието някой да се разпорежда с живота и съществуването ни, защото ние самите не можем?

Кога една връзка между двама души стига толкова ниско, че вместо да приемат несъответствието между тях, да се прегърнат и да се разделят с най-хубави пожелания, те предпочитат да се нараняват взаимно, без да осъзнават, че наранявайки партньора си, всъщност нараняват себе си най-вече?

За мъжете с любов

Рецепта за намиране


...на себе си и на хората, от които имаш нужда да бъдат до теб. Рецепта за заявяване на себе си, за прощаване на другия, за изграждане на мостовете, необходими да прескочиш пропастите, отворени в теб.

За мъжете с любов

Аз имах нужда от него. А той имаше нужда от тези думи

Имам нужда от теб! Събудих се с това изречение. Бях упоена от него. Вдишвах го. Издишвах го. Цялото ми съзнание гърмеше: Имам нужда от теб!

Какво ли бях сънувала. Опитах се да си спомня... Празнина. Аз имам нужда от теб. Нищо друго.

  • Виждам ли мъж?
  • Силует?
  • Нищо.

Аз имам нужда от теб. Опитах се да усетя чувството, което изпитвах докато го произнасях наум в главата си. Нищо. Нито положителна, нито отрицателна емоция. Но същевременно беше станало като част от мен.

Новата ми мантра. Аз имам нужда от теб. Толкова неприсъщо за мен беше това изречение.

Толкова далечно в реалността ми. Толкова чуждо. Но сега сякаш цялата бях само това изречение. Какво ли бях сънувала?

За мъжете с любов

Да усетиш със сърцето, не с ума

Интересно, защо никога не си задаваме въпроса: "Готова ли съм да бъда щастлива?" Да бъда обичана? Да бъда подкрепяна? Готова ли съм да се насладя стопроцентово на удоволствието, което заслужавам? Готова ли съм да обичам и да допусна близо до себе си?

Толкова често се оставяме на разума да води живота ни, да определя поведението ни, реакциите ни.

А всъщност най-естественото нещо, което можем да направим за себе си, е да почувстваме. Да усетим със сърцето и душата си, не с ума, коя е най-правилната крачка.

Избери СВОБОДАТА. Избери СЕБЕ СИ. Избери ЛЮБОВТА

  • 100 листа качествено бяло платно за творене на твоя ден
  • Формат 21 х 15 см, удобен за всякакви размери чанти
  • Химикал, за удобство свързан с тефтера

Лесно е да се оставим на течението, да запълним живота си с неща, които не носят и капка удовлетворение и да не спираме да си задаваме въпроса защо е толкова празно в сърцето ни. Така сме забързани в ежедневието си...

  • Толкова много неща имаме да свършим само за един живот...
  • Толкова са големи плановете и мечтите ни...
  • Толкова много места имаме да посетим...
  • И да се запознаем с толкова много хора...

... че не ни остава време да изживеем мига! Да се отпуснем и да го изживеем. А това е прекрасно и истинско.


из книгата "Избирам теб, Любов"

За мъжете с любов
За мъжете с любов

Намери ли го? Мъжа?

Дали го намерих? Или по-скоро дали той ме намери? Срещнахме ли се или се разминахме? Или се подминахме? Или дори не се засякохме.

Все още не съм го намерила. Него.

Дали съм го търсила?

И да, и не.

Имаше моменти, когато го търсех ожесточено, стремглаво, трескаво и безразсъдно. Търсих навсякъде, гледах в очите на всеки. Разпитвах. Дерзаех.

За мъжете с любов

Имаше и такива, когато просто преставах. Дали от умора или от захлас по нещо друго? Не знам. Или просто си бях самодостатъчна?

А дали намерих себе си?

Отговорът е категоричен. Това поне намерих. И не съм спряла да се търся. Никога няма да спра. Аз се променям с всеки ден, с всяка минута. Аз се развивам и деградирам. Понякога просто стоя. Намирам себе си и после се губя. Често се бъркам, а понякога целенасочено самозалъгвам.

Дали намерих себе си? Все повече напредвам в това търсене и това ме кара да се чувствам добре.

А дали намерих него?

За мъжете с любов

Да се освободиш от манията за контрол? Oпитай!

Познаваш ли мъже, които се опитват да контролират жените си? А жени, които се опитват да контролират мъжете си? Ооо, аз да, и то не малко!

Контролът е навсякъде около нас. Контролът е нещото, което ни кара да се чувстваме фалшиво стабилни, сигурни. Но това е най-голямата илюзия на света. Няма такова нещо като контрол. Не съществува. И колкото повече се вманиачаваме по контрола, толкова повече го изпускаме. Истината е в това да го пуснем. Да се освободим от контрола. Това може би е най-подходящият глагол, защото...

Липсата на контрол е всъщност свободата

Контролът е рамка, в която ни учат да живеем целенасочено. Започва от родителите, чийто естествен стремеж да ни контролират често не престава никога. Минава през учителите, които рядко използват друга форма на възпитание и обучение. Обществото, което съществува благодарение на контрола. Приятелите, които също го използват като прикрита манипулация. Пренасяме го в работата. Разбира се, личните взаимоотношения. И ето там губим всякаква осъзнатост.

Там именно стигаме до най-големите крайности. Но също така там можем да постигнем и най-голям напредък. Като с всичко останало. Когато и двамата партньори са осъзнати и имат желание да работят за развитието на всеки по отделно и на двамата заедно.

  • Контролът е липса на доверие в другите и в света.
  • Контролът е липса на доверие често и в самия себе си.

Липса на увереност, че заслужаваш. Контролът е жалък опит да владееш ситуации. Нещо, което не зависи от теб изобщо.

За мъжете с любов
За мъжете с любов

Изповед за едно момче

Нощна приказка. Красиво е. Още по-красиво е на нощните светлини на града. Време за поредната изповед. Изповед на едно момиче.

Дали останах неразбрана? Със сигурност. В някои моменти е трудно дори за мен самата да се разбера. Животът е интересно нещо. Поднася ти постоянна поредица от чудеса и предизвикателства. Наша е задачата да минем и през двете с настроението, което искаме.

За мъжете с любов

Последните няколко месеца бяха интересно преживяване за мен. Допуснах те бързо до себе си. По-бързо отколкото съм предполагала, че мога. Наистина интересно е как един човек може да влезе в живота ти и да те промени, да те обърка, да те побърка дори.

Дали ти за мен беше голямата любов? Онази любов? Не, не беше! Но беше нещо друго, нещо специално и не по-малко важно.

Беше един голям урок.

Едно незабравимо преживяване. Едно докосване надълбоко в сърцето. В душата.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече