В сърцата на порасналите момчета

Какво искат мъжете

Какво искат мъжете от жените? Какво търси един мъж в една жена? Кои са нещата, които първо привличат вниманието, после заинтригуват и правят връзката между двама души? Търсим гледната точка на мъжа


Алеона де Кама

Какво искат мъжете

Толкова много се стремим да влезем в образ

А жените определено сме добри в това. Можем да взаимстваме, да се прeвъплъщаваме, можем за една вечер да сменим няколко лица, от вътрешен инстинкт или от желание да се харесаме на някой. Да, много сме добри в това нещо.

Какво искат мъжете

Какво търсят мъжете в една жена?

Когато попитах мъжете... Ето тогава бях истински изненадана, заинтригувана, развеселена. Накарах няколко мои приятели да споделят с мен 5 неща, които търсят в жените. Само им зададох въпроса

  • Без обяснения
  • Без “Здравей, как си”
  • Без встъпителни речи

Повечето ми отговориха директно, без да питат за какво и защо. А тези, които проявиха първо любопитство, ги помолих да не се замислят, а просто да споделят първите 5 неща, които им хрумват.

Е, не съм сигурна дали бях повече изненадана или по-скоро винаги съм знаела отговора дълбоко в себе си, но...

От 5-те неща нямаше повече от едно, което да се повтаря в двама мъже

Всеки един от тях искаше интересни, но различни неща. Да, може би, ако им бях дала повече време да помислят, ако ги бях оставила да влязат в рамката, в която обществото ни държи и нас жените, може би, тогава 4 от 5-те неща, щяха да са еднакви.

Но те бяха спонтанни, искрени и без много да му мислят, казаха първите 5 неща, които им хрумнаха. И в този случай нямаше повторения.

Какво искат мъжете
Какво искат мъжете

Да се отнася с нежност и уважение към жената е качество на мъжа, не на момчето

Това е една от любимите ми фрази напоследък. Не знам дали, защото едва сега започвам да виждам разликата между мъжете и момчетата, или защото животът ме среща с все повече истински мъже, но се наслаждавам да затвърждавам все по-често тази фраза.

  • Какво искат жените от мъжете?
  • И каква е разликата с момчетата?
Какво искат мъжете

Момчето има жената за даденост, за обект за задоволяване на потребностите. Мъжът е напълно осъзнал, че жената е Всичко повече.

Тя е онова нещо, което придава стойност на живота му. Каквито и цели да гони, с каквито и предизвикателства да се сблъсква, жената е подправката, особено ако е правилната. Така че, да, мъжът знае как му отива да се отнася с жената до себе си, и с жените по принцип. Той ги уважава, той ги цени, той ги обича.

И да, жената е тази, която предразполага към подобно отношение, но дори и когато той срещне такива, които не одобрява, просто продължава, но не ги принизява, не ги омаловажава, не си губи времето с тях, не ги унижава.

Историята на един мъж и една жена, които, вървят по пътя на любовта, въпреки своите страхове и ограничения.

История за любовта и отношенията. За доверието и контрола. За страстта, болката, прошката.

Емоциите от страниците ще те накарат да се замислиш за смелостта, за грешките и за новото начало.

Какво искат мъжете

Не харесвам думата "връзка"

“Има ужасно звучене и е в абсолютен противовес на разбиранията ми за партньорство, всякакво партньорство, а още повече интимно. Партньорството не е връзване, то е свобода. То е баланс. То е подсилване на личните качества на всеки от двамата.

Не харесвам и думите "компромис", "отговорност", "трябва"

Не харесвам много думи, с които натоварваме отношенията си с другите и създаваме огромни очаквания, които през годините различни хора не са удовлетворили. Всеки следващ път тези очаквания се появяват със силата и количеството, които сме натрупали. Очакваме новият човек да ни даде всичко, което някога някой си не ни е дал.

Резултатът? Разочарования, изисквания, обвързвания, омаловажавания, ограничения… и всички тези неща се свързват с брака.

А истината е, че е необходим един-единствен миг, в който да забавиш дишането си, да успокоиш ума си, после и сърцето си…

И да си кажеш колко се обичаш, сам себе си

Да осъзнаеш, че всичко, което търсиш от другия, можеш единствено ти да дадеш, сам на себе си. Това е простата истина: важният си ти. Другият е с теб, за да ти помогне да постигнеш развитие, да си дадеш любов, да се превърнеш в по-пълноценен човек, а не за да го направи вместо теб.


Филип в книгата "Избирам теб, Любов"

Какво искат мъжете

Увереност, момичета!

Тя допълва естествената ни красота

Нужна ни е, за да сме успешни и удовлетворени. Така, че по-добре да я развиваме. Отнема време и усилия, но си заслужава. Защото увереността е умение, което се натрупва. Също като концентрацията, като паметта дори. Умение, което трябва да тренираме, да репетираме, да повтаряме.

Увереността е онова усещане, което ни дава силна вяра в нас самите. Че можем да се справим.

А най-силният ѝ враг са самосаботажите в главата ни, които често ни карат да оставаме в зоните си на комфорт, където се чувстваме спокойни и сигурни. Има достатъчно хора в живота ни, които ни казват, че не ставаме, че не сме достатъчни, така че не е нужно и самите ние да го правим.

Вместо това, нека погледнем най-добрите учители по самочувствие: децата. За тях няма невъзможни неща. Ако за едно дете неуспехът беше фактор, който да го откаже, всички щяхме да сме възрастни в колички, защото нямаше да можем никога да проходим. За да проохди, то пада между 3 и 5 хиляди пъти.

Умът ни е създаден да изследва

И всеки път когато правим крачка настрани, ние излизаме от онази комфортна зона, отвъд която може и да има много провали, но пък успехите ни зареждат с положителен хормонален коктейл. Животът ни черпи!

Изследвайте живота. Позволете на ума да се впуска в нови територии. Не го спирайте заради страха от провал, защото това е пътят да бъдем все по-уверени.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече