Човешката ни същност

Идолите в живота ни

Има хора с мисия, които дръзват да се покажат смело пред останалите. Каква е цената, която тези хора плащат, за да бъдат себе си?


Алеона де Кама

ИДОЛИТЕ В ЖИВОТА НИ
ИДОЛИТЕ В ЖИВОТА НИ

Поставен на пиедестал

Срещали ли сте някого, който толкова силно да ви ВПЕЧАТЛИ, че да искате да го следвате. Ако е вашият шеф, да искате да работите за него или до него. Ако е ваш познат, да искате да бъдете приятели. Допада ви начинът, по който живее или разсъждава и искате да изкарвате повече време с него, попивайки от него повече и повече.

А може би сте усещали такова отношение към вас самите от други хора? Такъв тип свързаност е чудесен начин за обмяна. Защо ли? Защото в близостта с хората ние се развиваме, учим и обогатяваме.

ИДОЛИТЕ В ЖИВОТА НИ

Възхваляване vs принизяване

Припознаването на хората като ЛИДЕРИ или някой, от който можем да научим нещо ново, може да ни постави на доста хлъзгав път. Поставянето на пиедестал на хората, които харесваме, също може да разруши връзката с тях.

И често точно така се случва. Не защото те искат това, а защото самите тези, които ги поставят на високия трон, попадат в капана на илюзиите си.

ИДОЛИТЕ В ЖИВОТА НИ

Да бъдеш себе си

Търсим щастие, свързваме се в търсене на любовта. Несъзнателността в търсенето им често води до идеализирането на хора. Влюбеността в двойките е добър пример за мини обожествяването на половинката. И да, идва един ден, в който очите се отварят и за първи път виждаме човека отсреща. Такъв какъвто е, обикновен човек. И... накъде тогава?

ИДОЛИТЕ В ЖИВОТА НИ

Неутралитет и независимост

Ако сме от другата страна на връзката си с даден човек и не осъзнаваме, че сме поставени в позицията на ИДОЛ, често това ще ни сблъска с гръмко сваляне от високо.

Изразните средства са разнообразни – от обидни квалификации до по-дръзки разговори, дори скандали. Следват раздяла и отдалечаване. Кому е нужно това? Никой не печели. А всъщност може би е обратното. И двете страни ще са се обогатили в посока чиста, ясна и съзнателна комуникация!!

Емоционална интелигентност

Чистата комуникация е най-доброто за всички участващи в нея. Предизвикателството е в това да умеем да владеем емоциите си. Не да контролираме, а да се познаваме и ние съзнателно да задаваме посоката.

Да сме ЕМОЦИОНАЛНО интелигентни. Да спазваме хигиена във взаимоотношенията. Да знаем че срещу нас стоят хора, че каквото и да стане имаме избор на реакция. В човешката ни природа е да изследваме, да учим, да грешим.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече