Как да продължиш напред

Oтвори сърцето си

Дори да е било ранено!

Понякога е нужно само един миг. Един миг, за да погледнеш някого в очите. Един миг, за да му обърнеш гръб. И този миг го създаваме самите ние.


Алеона де Кама

Отвори сърцето си
Отвори сърцето си

Преминаваме през болката, за да растем

Да можеш да отвориш сърцето си, дори и след като те заболяло, е избор. Дай си време, излекувай раната, но после бъди готов отново да погледнеш с онзи чист и невинен поглед, с който си гледал в началото.

Защо ли? Защото болката, през която си преминал, е била само и единствено, за да станеш по-добър. За да минеш през едно развитие, което, за съжаление, няма как да изпитаме без болка.

Болката е форма на трансформация

Болката е пътят към развитие. Преминаваме през болката, за да минем от една форма в друга, от един етап към следващия.

Отвори сърцето си

Да, именно тази болка ни прави по-големи, по-зрели, по-висши. Така че просто погледни на болката с любов, с признателност и с вяра. И тогава изцелението от нея ще е по-бързо.

Ще е по-силно

И може би, тогава ще можеш, дори и след болката, дори и онази най-силната, да отвориш сърцето си отново. И то, по онзи начин, като в самото начало.

По онзи детски и невинен начин, по онзи начин с вяра и надежда, по онзи начин, пълен с любов. Без страх. Без предразсъдъци. Само с любов.

Отвори сърцето си

Рецепта за приемане на болката


Всички се опитваме съзнателно или не да избегнем болката, да я минимизираме. Плаши ни нейното присъствие. Физически, но сякаш по-силно емоционално. А всъщност да избягаме от нея е невъзможно. Как да продължиш напред с отворено сърце и да простиш, че са ти я причинили?

Отвори сърцето си
Отвори сърцето си

Понякога е нужeн само един миг

Един миг, за да отвориш сърцето си. Един миг, за да го затвориш. Един миг, за да погледнеш някого в очите. Един миг, за да му обърнеш гръб.

Понякога е нужeн само един миг, за да направиш онзи остър завой по пътя си, който може да ти помогне да видиш светлината, излизайки от мъглата, или да обърне колата ти и да паднеш още по-ниско.

Един миг, един избор, едно решение

Понякога е нужно просто да повярваш. Да повярваш, за да продължиш. Да продължиш да обичаш, да съществуваш, да бъдеш. Понякога е нужно наистина малко, за да получиш толкова много. Да разбереш. Да откриеш.

Понякога е нужно една усмивка, за да почувстваш онова истинско, дълбоко, откровено щастие. Онова щастие, което изпитваш в наистина редки моменти.

Отвори сърцето си

Кой път ще избереш със сърцето си?

Ако днес имаш възможност и всичко необходимо да направиш нещо, за което си мечтал дълго време... Ще имаш ли смелостта да го направиш наистина?

Отвори сърцето си

Провокация за ума

Ами ако ефектът на пеперудата не се измерва в това, да пуснеш карфица и тя да се отрази на целия свят в хоризонт, т.е. на целия свят в твоята реалност сега, ами на целия свят във вертикал, т.е. на целия ти свят по цялото протежение на времето?

Всяко твое действие пренарежда картините по линията на времето.

На теб и на целия ти род

И ако сега аз се освобождавам от някакви родови оплитания с развитие на съзнанието си и с разширение на съзнанието си, то тогава това се отразява ползотворно на животите на целия ми род и на всички по родовите ми линии.

А това съответно увеличава енергията, която те придружава към онзи момент, и енергията, която пращат към мен.

Това, разбира се, не свършва с мен

А ако аз сега изживявам енергията на целия ми род напред и назад на тази възраст, то тогава каква енергия имам ще се отрази и на енергията, която мога да си позволя да пратя на децата си, на внуците си и на всички напред?

  • 100 листа качествено бяло платно за творене на твоя ден
  • Джобен формат 15 х 15см, удобен за всякакви размери чанти
  • Химикал, за удобство свързан с тефтер
Отвори сърцето си

Когато отвориш сърцето си и се свържеш през него с хората в живота си, всичко придобива различна, по-плътна стойност

“И тогава за първи път в моя живот видях онова, което си бях причинила, видях го кристално ясно. За първи път си дадох сметка, че бързах, не за да ме чуят и не за да свърша повече задачи. Не и за да постигна повече цели.

Бързах, за да избягам от болката.

Бързах, за да не усещам болката. Бързах, за да не усещам въобще. Притъпявайки сензитивността си за нея обаче, бях направила избора да притъпя и всичко останало.

Избор, който беше рефлектирал върху развитието на живота ми след това. Така и не намерих сили и смелост, и начин да забавя поне за малко крачката, за да си дам сметка в какъв капан се бях вкарала. Сама.

Дали ако в някакъв момент бях чула себе си, бях останала със себе си, щях да променя посоката на пътя, който всъщност ме доведе дотук? Или всичко отдавна беше предопределено?"


из книгата "Страст за Живот"

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече