Илюзия или реалност

Страстта в любовта

Можем ли да запазим страстта във връзките си? Да, със сигурност можем. Вярвам, че можем. Разбира се на определена цена! И е добре да не бъркаме страстта с продължителността на една връзка.


Алеона де Кама

Страстта в любовта

Огънят, без който не можем

Вярвате ли, че страстта между партньорите е огън, който може да бъде поддържан непрекъснато? Реалност или илюзия е това. И двете, ако мислим в старите модели, ако сме възприели историите на другите около нас като единствено възможни.

Ако вярваме, че щастието трае три години и медът в кацата е само отгоре, то е много вероятно да изгубим страстта си, като повечето хора.

Но ако вярваме, че ЛЮБОВТА е вечна и непрекъснато поддържаме огънчето живо, то имаме шанс тя да остане в живота ни възможно най-дълго време, а защо не и до края на дните ни.

Вечно разгаряща се страст

Как може да се поддържа страстта? Има един единствен начин - да бъдем партньори!

Партньори, но не като дума, а като отношение и поведение. Въпросът е, че всички си мислим, когато сме във връзка, че сме партньори, но най-често влизаме в игра, в която единият отглежда другият, а вторият чака да бъде отгледан. В тази ситуация страстта е невъзможна. Защо ли?

Защото партньорството означава равенство

Означава да искаш да дадеш и да получиш. Да си истински, да си позволиш да бъдеш уязвим. Да кажеш: "Не мога СЕГА, а ти можеш ли?"

Страстта в любовта

Рецепта за поддържане на страстта помежду ви


Често хората забравят, че всеки един от двамата партньори е живял отделно, преди да влезе във връзката. И че всеки се е справял чудесно с живота си преди да срещне другия. И най-важното от всичко е, че сме видели колко подходящ е този човек за нас. Има начин, по който да поддържаме активен ИНТЕРЕСА на другия към нас – като поддържаме своя интерес към него. Не е ли логично!?

Страстта в любовта
Страстта в любовта

Химията, която ни тласка един към друг

Повечето мъже, събирайки се във връзка с жена, се надяват тя да не се променя. Да остане вечно такава каквато я е харесал. Да е усмихната, ведра и лека. Да е спокойна, уверена и страстна, когато е с него.

В крайна сметка той затова я е харесал и е поискал да е до него. От друга страна жените често харесват и избират партньор, водени от женската си природа да открият онзи мъж, който ще им осигури възможно най-добър живот. И когато това е съчетано с избора на сърцето й, шансовете за щастлив живот се увеличават значително.

Мъдростта в отношенията

Страстта в любовта

Младостта често върви ръка за ръка с неопитността. Да вярваш, че това, което имаш сега ще остане същото завинаги, е показател за незрялост и детинско възприятие.

Страстта е свързващ елемент, който привлича хората един към друг. Тя е химията, която събира, но само споделеното развитие на партньорите може да удължи наличието на страст между тях.

Ежедневни грижи и внимание към другия

Смелост да бъдем открити. Да грешим, да признаваме слабостите си и да търсим взаимност с партньора до нас. Когато партньорът до нас ни усеща истински и автентични, е възможно и той да се отвори за нас по същия начин.

Млада жена преминава през драматична житейска ситуация. Но Животът я среща с хора, които ѝ помагат да преосмисли ценностите си.

Възможно ли е да се освободиш от травмите на миналото и да се влюбиш, когато знаеш, че дните ти са преброени?

Пренеси се в свят, който докосва, вълнува и среща Живота с Любовта!

Страстта в любовта

Химична реакция, която не можем да контролираме

"Случи се бързо и неочаквано. Влюбих се безумно, безвъзвратно, безметежно. Влюбих се, и то не в някой от студентите, а в един от асистентите по програмата.

Той беше не много по-голям от нас, даже току що беше завършил, но беше приел предложението на един от професорите да изкара още един курс като асистент. Едва по-късно разбрах, че задачата му е била да отсява перспективните студенти, които биха били полезни за последващ проект на университета.

Но тогава причината да е там нямаше значение за мен.

Защото да, това беше любов от пръв поглед.

Химична реакция, която не може да бъде контролирана.

Не мисля, че нещо би могло да попречи на това, което имаше да става. Защото това беше съдба, беше експлозия, беше не просто вълна, а цунами от емоции, СТРАСТ и привличане."

Из книгата "Страст за ЖИВОТ“

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече