Гостите на Алеона

Смелостта, която сбъдва мечти

Имах две мечти като дете - да съм банкер и да съм модел! И двете са сбъднати!


Валентина Петрова

Смелостта, която сбъдва мечти

Като дете е лесно да мечтаеш

Тогава се чувстваш силен, способен да покориш света, да си се представиш точно на онова място, за което копнееш. Няма пречки, няма непосилни и невъзможни неща. Така мислят децата, възрастните вече са обременени с вярвания, убеждения, предразсъдъци на обществото и роднини.

Когато си дете те води желание да пораснеш, да си независим, да си свободен, да бъдеш видян, имаш всичката амбиция да постигаш!

Не познаваш провала

Не си чувал “не”, не си получавал отказ.

И аз бях дете с мечта да бъда голяма, да бъда видяна. Но и да съм силна и независима! И тази амбиция, напорист стремеж и смелост ме отведоха до първия ми успех. На 28 години бях управител на банков офис.

Мечтата ми беше сбъдната

С нея дойде и финансовата независимост и добрия стандарт на живот, който повечето свързват с материалното. Но всичко това, от погледа днес, е едно себедоказване пред родители, общество, партньор. Този успех ми коства много енергия, усилен труд, напрежение и стрес, но бях и щастлива. Моята мечта, моето постижение!

Отвън хората виждаха само лъскавата страна. Не виждаха цената на този успех.

Но аз знам каква е цената да сбъднеш една мечта!

Смелостта, която сбъдва мечти
Смелостта, която сбъдва мечти

Видяна в целия ми блясък

Да съм модел беше детски копнеж. Мечта на момичето в мен. Погледнато през призмата на детската травма, това е егото, което има нужда да бъде видяно. Желанието да бъдеш видян, е всъщност желание да живееш в красота. Да те приемат такъв, какъвто си всъщност. Да си себе си, а не онова, което другите смятат, че е добре за теб. Без дори да питат, без да знаят какво искаш.

Контрасти и реалност

Гледайки ме на снимките често ме виждат като жена, която се показва, а истината е, че отвътре аз съм човек, който живее през страстта, която усеща вътре в себе си. Вълнуват ме красотата, естетиката и изкуството. Сякаш има несъответствие между представите на другите за мен и това, което съм Аз.

Смелостта, която сбъдва мечти

Ако си позволим да се загледаме в снимките и да видим кой всъщност е отзад, зад видимото, можем ли да видим съобщението им „КОЙ съм АЗ?

Да съм видима

вътрешното ми усещане за стойност. Външния вид за мен е точно онова усещане да се харесвам и да се обичам. Да го покажа без страх от отхвърляне. Без мисъл как ме възприемат. Защото аз знам коя съм Аз.

И знам, че през егото израстваш до там, да живееш и да се свържеш със съзнанието, че си автентичен и истина.

Смелостта, която сбъдва мечти

Търся качество и държа на всеки детайл

Всяка снимка за мен е изкуство - има сюжет, говори за усещане, има послание и най-вече е моето себеусещане за стойност.

Смелостта, която сбъдва мечти
Смелостта, която сбъдва мечти

Родена под щастлива Звезда

Според личната ми матрица на успеха, която се прави с данни от дата на раждане, успехът при мен идва когато съм под прожекторите, когато съм на сцена, когато хората които ме следват виждат моя успех. За мен е характерно по рождение да съм лидер, и в датата ми на раждане има две единици, които са символ на лидера в нас.

И както има и лидери, които са на светло, така има и такива, които предпочитат да са в сянка. За мен е характерно първото.

Ето защо толкова обичам да съм пред камера, под светлините на прожекторите. Не е вярно, че всеки, който е под прожектора е кифла и празен отвътре, без стойност. Можем ли да видим всеки, такъв какъвто е! Пълно признание на индивидуалността ни!

Смелостта, която сбъдва мечти

Когато птичето кацна на рамото ми

Желанието ми да търся осъзнатост, да разбера коя съм ме отведе и до предизвикателството на Алеона. Бях избрана за участие във фотосесията за третата книга „Сила за ПРИЕМАНЕ“, защото се осмелих да имам позиция и мнение, които споделих открито пред всички.

Фотосесията ми даде още един момент да видя себе си пред камера. Да провокирам отново въпроса - като ме видиш с кои очи ще ме погледнеш? Ще видиш ли коя съм наистина?

Смелостта, която сбъдва мечти

А сега накъде?!

Коя съм АЗ?

Смелостта да сбъдна мечтите си има своето време, ресурс и цена.

Но сега знам, че когато скачам смело всъщност точно там се разширявам и развивам.

И там разбирам коя съм! И на какво съм способна!

И колко още мога!

И Сега се виждам как правя следващата крачка в бъдещето да намеря призванието си. И виждам колко много съм способна да се разгърна и каква стойност има това, което правя. За себе си и другите.

И да, аз съм видяна!

И колкото по-смела съм, толкова повече се разгръщам за възможностите, за онова което душата ми желае.

И това ми дава усещане за свобода!

Те са млади, различни и сякаш всеки на мястото си. Докато не се срещат.

История за приемането на другия, такъв какъвто е. За обмена между двама души и свободата на изборите кои да бъдат.

Възможно ли е свободата да оцелее при пълното отдаване и сливане? И къде са границите на духа?

Смелостта, която сбъдва мечти

Почувствах, че имам право на собствени цели

"Семейството е онази цялост, която създава първичната среда за всеки от нас – с плюсовете и минусите, с ценностите и с липсата на такива, с позитивите и негативите на всеки член от рода, всеки член, който взима активно или не съвсем активно участие.

И когато семейството е толкова голямо и толкова сплотено, каквото беше нашето, то усещането за задушаване може лесно да се появи. Именно затова в София се почувствах преродена.

Сякаш възвърнах свободата си

Почувствах се нов човек, почувствах, че имам пространство само за себе си. Почувствах, че имам време само за себе си. Почувствах, че имам право на собствени цели, амбиции, на собствени мечти и на собствени грешки, да. Също и на собствени развлечения, такива, каквито на мен ми доставят удоволствие.""


из книгата "Сила за Приемане"

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече